Harald Harms Photography 2021

Blog

Hoge venen in de sneeuw

Begin februari heb ik nog een keer een bezoek gebracht aan de Hoge venen. Precies 3 weken nadat ik er een heel weekend heb doorgebracht was ik weer op dezelfde plek(ken). Dit keer had ik wel het geluk dat er sneeuw lag. Dat je niet persé sneeuw nodig hebt om er leuke foto’s te kunnen maken kun je zien in mijn vorige blog. Maar de sneeuw was deze keer een mooie bijkomstigheid. Nadat we eerst enkele uren hadden doorgebracht langs de Hoëgne zijn we daarna richting Baraque Michel gereden om een kijkje te nemen bij de bomen van Noir Flohay, in de sneeuw deze keer.                              

Een weekend naar de Hoge venen (België)

In januari (2018) ben ik voor de eerste keer naar de Hoge venen in België geweest. Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag lekker foto’s maken in de buitenlucht. We hadden gehoopt op sneeuw maar dat lag er helaas (nog) niet. Maar ook zonder sneeuw is het voldoende interessant. In ruim 1,5 uur rijden sta je langs de Hoëgne of één van de andere stroompjes daar. Een mooie plek om aan de slag te gaan met lange(re) sluitertijden.                                

Klaprozen

Je ziet ze deze periode regelmatig in de berm of langs de zijkant van een weiland. De plek waar ik onderstaande foto’s gemaakt heb stond de dag ervoor nog helemaal vol met rozen. Het was dan ook even schrikken dat ze er niet meer in overvloed stonden. Het kan dus per dag verschillen. Maar het gaat zoals vaak niet om kwantiteit maar om kwaliteit toch? 🙂 Ondanks dat het aantal klaprozen wat tegenviel toch nog een aantal beelden kunnen maken waar ik tevreden over ben. En toch hoop ik een volgende keer een vol veld tegen te komen op die of een andere locatie. Wordt vervolgd!          

Het Buntven

Voor veel mensen uit de regio is het Buntven in Deurne een begrip. “Oh daar gingen we vroeger altijd schaatsen” heb ik al van meerdere mensen gehoord. Voor mij was het de 1e keer een aantal weken geleden. Onlangs ben ik er overdag naar toe gegaan om er eens op m’n gemak een paar foto’s te maken. Onderstaand een aantal foto’s gemaakt die dag.